Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Islak Kek

Islak Kek
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
islak-kek.jpg

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler


Islak kek için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu(ben kalıpta yaptığım için 2 paket kabartma tozu ekledim)
  • 1.5-2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
  • 1.5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
  • İstediği nazaran ceviz, fındık,antep fıstığı

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel kekimizi yapıyoruz .Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpalım.
  2. Daha sonra sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Son olarak bir kabartma tozu ,vanilya, kakao ve unumuzu döküp kek harcını içine eleyelim.
  4. Altını yağladığımız dikdörtgen borcama yada kek kalıbına kek harcımızı döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim .
  5. 30 dakika kadar kekimiz pişince fırından çıkaralım.
  6. Bu ortada sosumuzu hazırlayalım bir tencereye bütün materyalleri ekleyip çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırın.
  7. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 3 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  8. Keke kürdanla delikler açıp sosumuzu üzerine dökelim en az 2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt