Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Islak kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu(ben kalıpta yaptığım için 2 paket kabartma tozu ekledim)
- 1.5-2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- İstediği nazaran ceviz, fındık,antep fıstığı
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kekimizi yapıyoruz .Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpalım.
- Daha sonra sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
- Son olarak bir kabartma tozu ,vanilya, kakao ve unumuzu döküp kek harcını içine eleyelim.
- Altını yağladığımız dikdörtgen borcama yada kek kalıbına kek harcımızı döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim .
- 30 dakika kadar kekimiz pişince fırından çıkaralım.
- Bu ortada sosumuzu hazırlayalım bir tencereye bütün materyalleri ekleyip çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 3 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- Keke kürdanla delikler açıp sosumuzu üzerine dökelim en az 2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.