Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker ( şekerli severseniz 1 yapın)
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ile şeker çırpılır.
- Sonra başka materyaller eklenir güzelce karıştırıldıktan sonra fırına koyulur.
- 170 derece dikkatlice pişirin.
- Kek pişmeye yakın sosunu bir cezveye alınarak kaynatılır bir tık kaynasın kâfi.
- Sosuda sıcak kekde sıcak olacak.
- Fırından keki çıkarttığınızda dilimleyin ,sosu o denli dökün afiyetler olsun ????.