teknolojiuzmani
FD Üye
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Sütü, sıvı yağı ekleyip, çırpalım.
- Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Borcamımızı sıvı yağ ile yağlayalım.
- Kek harcını borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli pişirelim.
- Sosu için tüm gereçleri kaynayana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı geçince keki dilimleyin.
- Sıcak sosu kekin üzerine dökelim. Afiyet olsun*.