teknolojiuzmani
FD Üye
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kakao
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağına yakın şeker
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- 100 gram bitter çikolata
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ile yumurtalar beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sırayla süt sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Kalan gereçleri de ekleyerek hazır hale getirilir, yağlanmış borcama dökülerek 180 derece de pişirilir, kek pişmeye yakın sos hazırlanır,.
- Tencereye sos için çikolata hariç tüm gereçler alınır, ılıyana ve şeker eriyine kadar karıştırılır.
- Ilık düzeye geldiğinde altı kapatılır ve çikolata eklenir, fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı çıkınca ılık sos dökülür, sosu yeterlice çekip dinlenince servise hazır hale getirilir.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı