Islak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri veya yoksa
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kakao (25 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 çay bardağı şeker
- 2.5 çay bardağı su
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi tozu
Islak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için;Bütün malzemeyi karıştırıp yavaş yavaş ununu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve tepsi kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 20 dk kadar pişirelim. Kontrollü pişirelim ki yanmasın.
- Pişen kurabiyeleri sıcakken, soğumuş olan şerbete atıp altını üstünü ıslatıp çıkaralım, hepsine aynı işlemi uygulayıp soğuyup dinlenince üzerini görseldeki gibi süsleyip servis edelim.
Islak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı