
Islak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tanımı İçin Gereçler
Kurabiye İçin;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3.5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağından iki parmak eksik un
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 2-3 damla limon
- Hindistan cevizi
Islak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabımıza yumurta, sıvı yağı, tereyağı, pudra şekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kabaca karıştırıyoruz.
- Sonrasında yavaşça unu ek edip yoğuruyoruz. Ben 3 su bardağından iki parmak eksin un kullanıyorum tam oluyor ancak yumurtanın büyüklüğüne vs. nazaran herkeste ölçü değişebilir. Unu fazla ek ederseniz parçalanır bu yüzden unu temkinli bir halde ek edin. Ele yapışmayan, toparlanmış bir hamur olması gerekiyor.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyelere form verip diziyoruz ve 180 derecede 15-20 dakika üzere bir müddette pişiyor.
- Kurabiyeyi fırına attıktan sonra şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. Suyu, şekeri ve 2-3 damla limonu koyduktan sonra kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da 10 dakika kısık ateşte pişirip altını kapatıyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
- Şerbetin de kurabiyenin de ılık olması gerekiyor.
- Şerbeti de kurabiyeyi de 20-30 dakika beklettikten sonra kurabiyeleri şerbete batırıp 15-20 saniye bekletip servis tabağına diziyoruz.
- Üzerine dilerseniz hindistan cevizi serpebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsunn.