Islak Kurabiye (Browni) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı eritilmiş margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Hindistan cevizi
Islak Kurabiye (Browni) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Tencereye toz şekeri,suyu koyup kaynaması için ocağa alıyoruz.
- Daha sonra derince bir kap içerisine hamur gereçlerin hepsini koyup karıştırıyoruz uygunca yoğurduğumuz hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz elimizle .
- Üzerine yavaşça bastırıp tepsiye diziyoruz.
- 180 derecelik fırında 25 dakika denetimli formda pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyelerin birinci sıcaklıkları çıktıktan sonra birinci olan şerbete batırıyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz kurabiyelerimizi üzerine hindistan cevizi serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.Not:şerbetde biraz bekletirsek içerisine daha güzel çekiyor kurabiyeler şerbet fazla gelirse öteki vakit da kullanabilirsiniz.
Islak Kurabiye (Browni) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı