Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatmak Yok) Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı kakao
- 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatmak Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle margarinimiz oda sıcaklığında olacak un hariç bütün materyalleri ekleyip karıştıralım elimizle.
- Akabinde unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler hazırlayıp yuvarlak yapalım.
- Fırın tepsimize dizelim. 200 derecede 20 dk pişirelim.
- Şerbet için 1,5 su bardağı süt ,1 su bardağı şekeri oda sıcaklığındaki sütle eritelim.
- Şayet sütünüz soğuksa şeker eriyene kadar ılıtabiliriz.
- Şerbet oda sıcaklığında olacak.
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizi şerbete batıralım artlı önlü.
- Dileğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.