bilgisayarci
FD Üye
Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Hindistan cevizi
- Krem şanti
- Pudra şekeri
- (hepsi isteğe bağlı)
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremizin içine şeker ve suyu koyup kaynatalım kaynadıktan 4-5 dk soğumaya bırakalım.
- Karıştırma kanımızın içine yumurtayı alalım. Mikser yada çırpma teli ile 1-2 dk çırpalım.
- Şekeri ve tereyağı yada margarini ek edip çırpmaya devam edelim.
- Sonra sıvı yağını, kakao, kabartma tozu, vanilyayı, unu ekleyip yoğurmaya başlayalım. (kuru materyalleri eleyerek ekleyelim). (unu yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim).
- Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayıp hal verelim.
- Tepsimizin içine pişirme kağıdı serip yuvarladığımız hamurumuzu koyalım. 170 derece evvelce ısıtılmış fırınımızın içine koyalım.
- Pişen kurabiyelerimizin soğuk şerbeti ile buluşturalım. (kurabiyelerimizi şerbetin içine atıp 3-4 saniye bekliyoruz geri alıyoruz).
- Islanan kurabiyelerimizi servis tabağına alıp üstünü süsleyip servis ediyoruz.
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı