Islak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için:
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti hazırlayın kaynayınca altını kapatın soğumaya bırakın.
- Hamur gereçlerinin hepsini karıştırın yoğurun .
- Kıvam alınca ceviz büyüklüğünde yuvarlayın tepsiye dizin.
- 180 derece fırında 20-25 dk pişirin.
- Pişince fırından alın kurabiye sıcak şerbet soğuk olsun .
- Kurabiyeleri şerbetin içine atın ,2-3 dk durunca alın üzerine hindistan cevizi serpin afiyet olsun.