Islak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- Paket oda sıcaklığında margarin (Ben akşamdan çıkarttım)
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- Un (Aldığı kadar yumuşak ele yapışmayan hamur olacak)
- 2 su bardağı süt (Soğuk olacak)
- 1 su bardağı toz şeker
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin, yumurta, sıvı yağ, toz şeker, kakaoyu derin bir kaba alın uygunca bulamaç haline getirin ki içindeki materyaller özleşsin.
- Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin hal verip 175 derecede fırında pişirin.
- Ortada denetim edin çabuk pişen bir kurabiye zira kurabiyeler pişerken 2 su bardağı süt ve toz şekeri hazırlayın.
- Kurabiyelerin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra süte batırıp birkaç saniye bekletin ve çıkartın üzerine ister hindistan cevizi ister toz antepfıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.
- Sütü çekmesi için, kurabiyeleri süte batırılan kurabiyeleri tepsiye dizin ve sütü üzerine dökün ancak kurabiyeleri ortada çevirin ki tek tarafı çok yumuşamasın.