
Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
- Un (ele yapışmayan yumusak bir hamur olmalı)
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım kaynamaya başlayınca 3 -4 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için gerekli olan malzemeleri birleştirip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yuvarlak şekil verip 180 derece de iyice ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim.
- Fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuyan şerbete 3 er 4 er kurabiye atıp alt üst çevirip başka bir tabağa alalım.
- Üzerini isteğe göre hindistan cevizi antep fıstığı veya beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.