bilgisayarci
FD Üye
Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 kaşık kakao
- 1 adet kabartma tozu ve göz kararı un ekliyoruz.
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su kaynatıyoruz
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için.1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su kaynatıyoruz.
- Kakao,un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri yoğurma kabında düzgünce karıştıralım.
- Sonrasında kakao,un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.unu denetimli olarak ekleyelim ve kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
- Şeklini verip 180 derecede pişirelim.
- Kurabiyemiz soğuduktan sonra soğuk şerbete batırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.