İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 300 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet soğan rendesi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 pulbiber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Çeri domates
- Yeşil biber
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarımızı alaca şekilde soyup,çok kalın olmayacak şekilde uzunlamasına dilimleyelim .
- Daha sonra patlıcanlarımızın acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika kadar bekletelim .
- Bu sırada köfte harcımızı hazırlayalım . Tüm köfte malzemelerimizi alıp,güzelce yoğuralım.
- Ardından ceviz büyüklüğünde harçtan alalım ve şekil verip,üzerine biraz bastıralım.
- Şekil verdikten sonra köftelerimiz dinlenirken havlu kağıt ile patlıcanlarımızın suyunu alalım ve kızgın yağda çok az kızartalım.
- Patlıcanları kızartma işlemi bittikten sonra köftelerimizi de aynı şekilde kızartalım.
- Daha sonra 2 patlıcanımızı artı şeklinde koyalım ve üzerine köftemizi koyup,kenardaki patlıcanları üzerine kapatalım uygun bir pişirme kabına koyalım ve kürdan batıralım .
- Bu şekilde patlıcanları bitirdikten sonra kürdanların üzerine çeri domates ve biber yerleştirelim.
- Sosu için malzemelerimizi karıştırıp,patlıcanların üzerine gezdirelim .
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip,servis edelim . Afiyet olsun
Not ; Ben köfte harcına alerjik durumumdan ötürü yumurta eklemedim,siz 1 adet ekleyin .
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı