![islim-kebabi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/22/islim-kebabi.jpg)
İslim Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 2 büyük uzunluk patlıcan
- 2 adet biber
- Çeri domatesi
- 500 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan(rondoda çekilip suyu sıkılacak)
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, kırmızı toz biber, kekik(hepsi kendi göz kararınız)
- Yarım bağ maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
İslim Kebabı Tanımı Yapılışı
- 2 uzunluk büyük patlıcanı alacalı bir formda soyup, uzunluğuna ince ince dilimleyelim ve tuzlu suda bekletelim.
- Patlıcanlarımız suda beklerken köftelerimizi hazırlayalım (ben bir gece evvelden hazırladım)
- Eti, soğanı(çekilmiş suyu sıkılmış), unu, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları düzgünce yoğuralım.
- Porsiyonu istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz. Benimkinden 24 adet çıktı.
- Sıvı yağı uygunca kızdırıp süzüp kuruttuğumuz patlıcanları kızgın yağda hafif kızartıp alıyoruz.
- Köfteleride gerili önlü kızartıp alıyoruz.
- Patlıcanın içine köfteyi yerleştirip sarıp tam ortasına kurdan geçiriyoruz üstüne dilimlediğimiz biberi ve çeri domatesini geçiriyoruz.
- Sos için 1 sıcak su bardağı suyumuza 1 er kaşık biber ve domates salçamızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Kebabımıza ekleyip 165 derece fırında 35 -40 dakika pişiriyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.