İslim Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane patlıcan
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı galeta unu yahut çekilmiş ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
İslim Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımızı uzun uzun doğrayıp yıkayalım ve biraz suyu süzüldükten sonra bir peçete yardımıyla üstlerindeki nemi alalım.
- Akabinde patlıcanlarımızı kızartalım.
- Bu ortada kıymamızın içine yumurta, baharat, galeta unu ve rendelenmiş soğan ve sarımsağı katalım. (soğanı rendeledikten sonra avucunuza alıp sıkarak suyunu çıkarın)
- Güzelce yoğurduğumuz kıymayla ceviz büyüklüğünde köfteler yapalım.
- Kızaran patlıcanların ister bir adedine isterseniz de artı halinde koyarak iki adedine köfteleri saralım ve bir kürdan yardımıyla tutturalım.
- Domates ve biberi de doğrayıp kürdanlara takalım.
- Son olarak yarım yemek kaşığı salçayı bir su bardağı suyla açalım ve yemeğimizin üstüne dökelim.
- Fırınımızı 200°ye getirelim ve kebabımızı 20 dakika kadar pişirelim.
- Suyu kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra da çıkarabilirsiniz.Afiyet olsun????????