elektronikci
FD Üye
İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram ufak doğranmış dana eti
- 6 orta uzunluk patlıcan
- 2 adet domates
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz karabiber kimyon nane pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz karabiber
İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hayırlı iftarlar ,bugünün iftar menüsünde patlıcanın ete en çok yakıştığı;.
- Minik minik doğranan etin üzerine 2 su bardağı su eklenir pişirilir.
- Suyu kesilince küp küp doğranan biber ve soğan ek edilir .
- Kavrulan yemeğe salçalar ve domates eklenip kavurulur.
- 1 su bardağı kaynar su eklendikten sonra 10 dakika kaynatılır .
- Şerit formunda kızartılan patlıcanlar bir kasenin içerisine artı formunda koyulur bir dolu yemek kaşığı et ek edilip kapatılır zıt çevrilen patlıcana bir kesim domates kürdan ile tutturulur.
- Et pişirilen tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile salça kavrulur.
- Üzerine 1,5 su bardağı kadar kaynar su tuz karabiber eklenip patlıcanların üzerine dökülür.
- 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Yemeğiniz servise hazır.