bilgisayarci
FD Üye

İslim (Kürdan) Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet patlıcan
- 250 gr kıyma
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 su bardağı ekmek içi yahut galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- Sıvı yağ
- 1 kaşık salça
- Su
- Domates, yeşil biber
İslim (Kürdan) Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için; kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi, yumurta, rendelenmiş sarımsak, baharatlar ve karbonat bir kaba alınıp yoğurulur.
- Köfteler çok büyük olmayacak halde şekillendirilip sıvı yağda kızartılır.
- Patlıcanlar ince ve uzun dilimler halinde kesilip tuzlu suda bekletilir.
- Yarım saat kadar sonra patlıcanların suyu süzülüp kurulanır ve sıvı yağda kızartılır.
- Patlıcanlar + formunda üst üste konulur.
- Ortalarına 2 tane köfte üst üste konulup patlıcanlar kapatılır ve kürdan batırılır.
- Üzerlerine domates ve biberde batırılıp pişirme kabına alınır.
- Salça sıcak suyla açılıp üzerlerinden dökülür ve 180 derece fırında üzerindeki domates biber hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.