Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg ıspanak
- 1 adet büyük kuru soğan yada iki küçük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pirinç, isteğe bağlı
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz
- 1 tatlı kaşığı isteğe bağlı mayonez (sayfamda var)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 -4 adet kırılmış ceviz
- Pul biber
Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları temizleyip doğrayalım, toprağından arınana kadar yıkayalım,süzelim.
- Geniş bir tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız kuru soğanları pembeleşene kadar kavuralım .
- Salçasını koyup bir iki tur çevirdikten sonra süzdüğümüz ıspanakları koyalım, hemen üzerine yıkadığımız pirinçi koyup kapağı kapalı bir şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirelim, gerekirse yarım çay bardağı kaynar su koyalım.
- Ocağımızı kapatalım, dinlenince sarımsaklı yoğurdunu hazırlayalım, isteğe bağlı mayonez koyabilirsiniz tamamen zevkinize kalmış.
- Dinlenen yemeğimizi servis tabağına alalım üzerine sarımsaklı yoğurttan istediğimiz kadar dökelim.
- Sos kabına tereyağı ve sıvı yağını koyalım eriyince elimizde ufalttığımız cevizleri hafifçe kavurup pul biberini koyalım, ocağımızı kapatıp, yemeğimizin üzerine dökelim.
Malzemeler çoğaltılabilir, yiyeceğiniz kadarına sarımsaklı yoğurt dökerseniz yemeğiniz sulanmayacaktır.
Denecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????.
Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı