Ispanak Borani Yatağında Bulgur Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram ıspanak
- 1 adet küçük kuru soğan
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- Tuz, karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 diş sarımsak
Ispanak Borani Yatağında Bulgur Köfte Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak bulguru derin bir kaseye alın.
- Üzerine sıcak suyu ek edip üzerini streç sinema ile kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin.
- Bulgurları beklerken ıspanak boraniyi hazırlayacağız.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Sıvıyağda kavurun. Soğanı kavurun.
- İnce ince doğradığınız ıspanağı ve tuzu ek edip ıspanak suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Karıştırma kabınızda yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
- Üzerine kavurduğunuz ıspanağı ek edin. Servis tabağına alın.
- Şişen bulgura yumurta ve salçayı ekleyip yoğurun.
- Hamura yavaş yavaş un ekleyerek kıvamını sağlayın. Ellerinizi ıslatarak küçük toplar yapın. Hafif unlanmış tepsiye dizin.
- Bir tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suya köfteleri atın 10 dakika haşlayın.
- Kevgirle süzerek tabağa alın. Sos için sıvı yağda sarımsağı kavurun.
- Salça ve pulbiberi ekleyip biraz daha kavurup, ocağı kapatın.
- Köfteleri içine atın karıştırın. Boraninin üzerine köfteleri dizin.Afiyet olsun ????.