Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanak Borani Yatağında Bulgur Köfte

Ispanak Borani Yatağında Bulgur Köfte
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ispanak-borani-yataginda-bulgur-kofte-8.jpg

Ispanak Borani Yatağında Bulgur Köfte Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
Bulgur köftesi için
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Tuz, karabiber
Sos için;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 diş sarımsak

Ispanak Borani Yatağında Bulgur Köfte Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak bulguru derin bir kaseye alın.
  2. Üzerine sıcak suyu ek edip üzerini streç sinema ile kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin.
  3. Bulgurları beklerken ıspanak boraniyi hazırlayacağız.
  4. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  5. Sıvıyağda kavurun. Soğanı kavurun.
  6. İnce ince doğradığınız ıspanağı ve tuzu ek edip ıspanak suyunu çekinceye kadar pişirin.
  7. Karıştırma kabınızda yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
  8. Üzerine kavurduğunuz ıspanağı ek edin. Servis tabağına alın.
  9. Şişen bulgura yumurta ve salçayı ekleyip yoğurun.
  10. Hamura yavaş yavaş un ekleyerek kıvamını sağlayın. Ellerinizi ıslatarak küçük toplar yapın. Hafif unlanmış tepsiye dizin.
  11. Bir tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suya köfteleri atın 10 dakika haşlayın.
  12. Kevgirle süzerek tabağa alın. Sos için sıvı yağda sarımsağı kavurun.
  13. Salça ve pulbiberi ekleyip biraz daha kavurup, ocağı kapatın.
  14. Köfteleri içine atın karıştırın. Boraninin üzerine köfteleri dizin.Afiyet olsun ????.
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt