
Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 çay bardağı kadar sıcak su (gerekirse)
- Sarımsaklı yoğurt
Ispanak Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak pirinçler yıkanır ve sıcak tuzlu su içerisinde 20 dakika kadar bekletilir.
- Bu arada ıspanaklar köklerinden ayrılıp temizlenir ve bol suda bir kaç defa yıkanır.
- Tencereye yemeklik doğranan soğanlar konur ve zeytinyağı eklenip pembeleşene kadar kavrulur.
- Soğanlar kavrulurken ıspanaklar doğranıp hazır edilir.
- Rengi dönen soğanlara ıspanaklar, yıkanıp süzülen pirinçler ve tuzu eklenir, bir-iki tur karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır.
- Bu arada ıspanaklar suyunu bırakacaktır.
- Suyunu çekene kadar ıspanaklar kavrulur ve biraz sönünce içerisine sıcak suyu ilâve edilir ve pişmeye bırakılır.
- Pirinçler pişince yemek ocaktan alınır.
- Sarımsaklı yoğurt ve kuru soğan ile servis edilir.
Ispanak Borani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı