teknolojiuzmani
FD Üye
Ispanak Grate Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet küçük patates
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Toz biber
- Karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı oda ısısında süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kaşar peynir
- Beşamel sos
Ispanak Grate Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerimizi küp formunda doğrayıp, haşlayalım.
- Ardından ıspanakları haşlayalım, her ikiside haşlandıktan sonra süzün.
- Ayrı bir tavada soğanı kavurun ve salçanızı ekleyin. Baharatları ekleyin.
- Ispanak ,patates ve rendelenmiş havuç ek edin ve hepsini karıştırın biraz kavurun.
- Borcama gerecinizi alın ve üzerine beşamel sosunuzu ek edin.
- Beşamel sos hazırlanışı için; tereyağı ve sıvı yağı küçük bir tencereye alarak eritelim. Unu ek edelim ve kavuralım.
- Üzerine daima karıştırarak 1,5 su bardağı sütü yavaş yavaş ek edelim ve çırpalım kaynayıp yoğunlaştıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Üzerine kaşar peynir ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece ısıda kaşar eriyip biraz kızarıncaya kadar fırınlayın. ???? Afiyet olsunn ????.