
Ispanak Graten Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg ıspanak
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz ,karabiber
- 1 su bardağı kaşar peyniri
Ispanak Graten Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları yıkayıp kuruladıktan sonra doğruyoruz .
- Tavada soğanları kavurup baharatlarını ekliyoruz.
- Ispanaklarıda ekledikten sonra biraz karıştırıp çabucak ocaktan alıyoruz.Fazla kavurmuyoruz zira fırındada pişecek .
- Öteki yerde tereyağını ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sütümüzü ekleyip muhallebi kıvamına gelince karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alıyoruz .
- Sosun yarısını ıspanaklı harcımıza ekleyip karıştırıyoruz.
- Isıya sağlam kaselere koyuyoruz.
- Üzerine kalan sosu ekleyip kaşar serpiyoruz .
- 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz harika oluyor.