
Ispanak Graten Tanımı İçin Materyaller
- 1/2 (yarım) kg ıspanak
- 3 tane orta uzunluk patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane havuç
- 3 kaşık zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- 100 gram kaşar peyniri
Ispanak Graten Tanımı Yapılışı
- Patatesleri yuvarlak yuvarlak keselim.
- Tepsimizi bir kaşık yağla yağlayalım ve patatesleri dizelim.
- Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekelim.
- Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp 2 kaşık yağla kavurmaya başlayalım.
- Havuçları ince ince ve uzun uzun doğrayalım.
- Havuçlarımızı kavrulan soğanların üzerine koyalım ve kavurmaya devam edelim.
- Ispanaklarımızı düzgünce yıkayalım ve iri iri doğrayalım.
- Kavrulan havuç ve soğanımızın üzerine koyup harlı ateşte suyu çekene kadar kavuralım.
- Mümkünse wok ocak kullanın, en yüksek periyotta 15 – 20 dakika da kavruluyor.
- Bu sayede ıspanaklarınız yemyeşil kalır.
- Üzerine tuz ve karabiber koyarak karıştıralım ve ocağımızı kapatalım.
- Beşamel sosumuz için evvel tereyağ ve unumuzu daima karıştırarak, un ve yağı yakmadan kavuralım.
- Mis üzere unun kokusunu duyunca soğuk sütümüzü yavaş yavaş ek edelim, ve bir çırpıcı kullanarak topaklanmasını önleyelim.
- En son tuzumuzu ek edelim.
- Bir taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım.
- Fırından çıkardığımız patateslerimizin üzerine ıspanak ve beşamel sosumuzu sırayla dökelim.
- Fırınımızın ısısını biraz artıralım ve beşamel sosumuzun üzeri hafif pembeleşince fırından alalım.
- Yaklaşık 15 dakikada pembeleşecektir.
Afiyet olsun ????????.