Ispanak Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 1 demet ıspanak
- 1 tane yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 6 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 dış sarımsak
Ispanak Kızartması Tanımı Yapılışı
- Uygun tencereye su doldurup kaynatıyoruz. Temizleyip güzelce yıkadığımız ıspanağı kaynayan suya atıp çabucak çıkarıyoruz. Süzülmesi için bekletiyoruz.
- Büyük bir kaseye yumurta, maden suyu, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
- Suyu süzülen ıspanağı sosa her yerine bulayıp kızgın yağda kızartılır.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun.