Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli)

Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli)
0
84

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 orta uzunluk soğan (ince piyazlık doğranmış)
  • 1 orta uzunluk patates rendesi
  • 1 orta uzunluk havuç rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi (80 gr)
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı mısır unu (100 ml)
  • Yarım su bardağı un (100 ml)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ispanakları yıkayıp kaynar suda 5 dakika haşladım.
  2. Süzerek soğuk sudan geçirdim. İnce ince doğradım.
  3. Avuç içinde sıkıp fazla suyunu süzerek kenara aldım.
  4. Soğanı ince ince piyazlık doğrayıp bir çay kaşığı tuz ile ovarak çıkan suyunu süzdüm.
  5. Ardından patatesi rendeleyip avuç içinde sıkarak fazla suyunu süzdüm.
  6. Havucu, sarımsağı, kaşar peynirini rendeledim.
  7. Karıştırma kabına yumurtaları alarak çırptım.
  8. Mısır unu ve un ekleyip tekrar çırptım.
  9. Üzerine zerzevatları, kaşar peyniri, tuz ve baharatlarını ekleyip düzgünce karıştırdım.
  10. Tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıttım.
  11. Hazırladığım harçtan bir dolu yemek kaşığı alıp tavaya koydum.
  12. Üzerine yavaşça bastırıp biçim verdim.
  13. Arkalı önlü güzelce kızarttım.
  14. Ocağı biraz kıstım denetimli olarak pişirdim.
  15. Kızaran ıspanak köftelerini havlu peçete serili servis tabağına aldım.
  16. Yoğurt eşliğinde servis ettim.
Afiyet olsun.

Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patates Yatağında Havuçlu Ispanak Tanımı İçin Malzemeler 1 kg ıspanak6 tane orta uzunluk patates1 tane soğan2 tane orta uzunluk havuç1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı karabiber5 yemek kaşığı sıvı yağ200 gram kaşar peyniri rendesi Sosu için 1,5 su bardağı süt2 adet yumurta5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Patatesli Peynirli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 200 ml ılık süt400 gram un(3,5)50 ml sıvı yağ (Yarım çay bardağı)2 adet yumurta (1nin sarısı üzerine)50 gram kaşar peyniri1 orta uzunluk patates ( rendelenmiş)Yarım paket maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz Üzerine Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Patatesli Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler 3 adet orta uzunluk patates1 demet ıspanak1 adet soğan1 diş sarımsak1 adet kapya biberiTuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)3 yemek kaşığı sıvı yağ Beşamel sosu için: 2 su bardağı süt1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Patatesli, Kabaklı, Kaşar Peynirli Mücver Tanımı İçin Gereçler 3 adet kabak1 adet patatesYarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirYarım su bardağı unYarım demet maydanoz5 adet yeşil soğan2 yumurtaTuzKarabiberToz biber Patatesli, Kabaklı, Kaşar Peynirli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Fırında Patatesli Ispanak Mücveri Tanımı İçin Gereçler 500 gram ıspanak4 adet patates1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir Sosu için; 3 adet yumurta1 su bardağı yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı un2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı toz biber1 paket kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt