Ispanak Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram ıspanak
- 1 büyük soğan
- 5 diş sarımsak
- 4 kaşık un
- 1/2 (yarım) ekmek içi
- Bir kase peynir rendesi
- Yarım kase kaşar rendesi
- 2 yumurta
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, efnan bitkisel karışım birer tatlı kaşığı
- 2 adet domates
- Kırmızı toz biber bir çay kaşığı ucuyla
- Tuz çay kaşığı ucuyla
- Zeytin yağı bir yemek kaşığı
- Sarımsaklı yoğurt
Ispanak Köftesi Tanımı Yapılışı
- Ispanakları güzelce yıkayıp kök kısımlarından kesin yalnızca yapraklı kısımları kullanılacak.
- İnce ince doğrayın, soğan, sarımsakları rendeleyin.
- Ekmeği ufalayın un ve yumurtayı ek edin.
- Tuz ve baharatları ve peynir rendelerini ekleyip yoğurun.
- 15 dakika kadar buz dolabında dinlendirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dondurma kaşığı ile aralıklarla tepsiye yerleştirin kaşık yardımı ile yuvarlak form verip inceltin.
- 200° ısıtılmış fırında altı üstü kızarana dek denetimli olarak pişirin.
- Servis edeceğiniz tabağa alarak üzerine sarımsaklı yoğurt döküp en üste rendeleyip çok az zeytin yağında sos kıvamına gelene kadar pişirdiğimiz tuz ve baharatın ek ettiğimiz domates sosundan dökelim. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.