Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanak Kroketi

Ispanak Kroketi
0
77

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
ispanak-kroketi.jpg

Ispanak Kroketi Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 5- 6 su bardağı sıcak su pirinçi haslamak için
  • Tuz
  • 500 gram taze ıspanak
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı 100 gram kaşar peynir rendesi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolu dereotu
  • 1 su bardağı dolusu taze soğanın yeşil kısmı
  • 2 yumurta küçükse 3 adet
  • Tuz, biraz karabiber
Kroketleri bulamak için;
  • Yumurta
  • Galeta unu
Sos için;
  • Yoğurt sosu
  • Yoğurt
  • Sarımsak rende
  • Kuru nane, tuz, pulbiber

Ispanak Kroketi Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle pirinci yıkayıp tuzlu kaynar suda haşlayalım. Ne çok canlı ne çok lapa olmalı.
  2. Soğuması için bir kaba alalım.
  3. Dondurulmuş ıspanakta kullanabilirsiniz lakin buzlukta saklamak isterseniz taze ıspanak koşul.
  4. Ispanak yeterlice yıkanıp sap kısımları ayıklanıp yaprak kısmını ince ince kıyalım ve suyunun düzgünce süzülmesini sağlayalım kurutalım.
  5. Taze soğanın yalnızca yeşil kısmını incecik kıyalım. Dereotunu ince kıyalım.
  6. Kaşar, beyaz peynir, sarımsak ve limon kabuğunu rendeleyelim.
  7. Materyalleri hazır ise soğumuş pirince tüm gereçleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  8. Harçtan paracalar alıp uzunlamasına kroketleri hazırlayalım.
  9. Ortada bir kaseye aldığımız suyla elimizi ıslatalım krokete hal verirken.
  10. Bir fırın tepsisine hepsini dizelim ben soğuk olduğu için balkonda düzgünce katılaşması için 1 saat kadar beklettim.
  11. İki farklı kaba yumurtaları ve galeta ününü hazırlayalım.
  12. Kroketleri evvel çırpılmış yumurtaya akabinde galeta ununa bulayıp hazırlayalım.
  13. Buzlukta dondurabilirsiniz.
  14. Daha sonra buzdolabı poşetine alıp istediğiniz de çıkarıp erimesini beklemeden kızgın yağda kızartabilirsiniz.
  15. 60 adetten fazla kroket elde edeceksiniz.
  16. Yanında sarımsak, yoğurt, kuru nane ve pulbiber ile bir sos hazırlarsanız lezzetine lezzet katarsınız afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,235Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt