![ispanak-kroketi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/12/ispanak-kroketi.jpg)
Ispanak Kroketi Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı pirinç
- 5- 6 su bardağı sıcak su pirinçi haslamak için
- Tuz
- 500 gram taze ıspanak
- 250 gram beyaz peynir
- 1 su bardağı 100 gram kaşar peynir rendesi
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolu dereotu
- 1 su bardağı dolusu taze soğanın yeşil kısmı
- 2 yumurta küçükse 3 adet
- Tuz, biraz karabiber
- Yumurta
- Galeta unu
- Yoğurt sosu
- Yoğurt
- Sarımsak rende
- Kuru nane, tuz, pulbiber
Ispanak Kroketi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pirinci yıkayıp tuzlu kaynar suda haşlayalım. Ne çok canlı ne çok lapa olmalı.
- Soğuması için bir kaba alalım.
- Dondurulmuş ıspanakta kullanabilirsiniz lakin buzlukta saklamak isterseniz taze ıspanak koşul.
- Ispanak yeterlice yıkanıp sap kısımları ayıklanıp yaprak kısmını ince ince kıyalım ve suyunun düzgünce süzülmesini sağlayalım kurutalım.
- Taze soğanın yalnızca yeşil kısmını incecik kıyalım. Dereotunu ince kıyalım.
- Kaşar, beyaz peynir, sarımsak ve limon kabuğunu rendeleyelim.
- Materyalleri hazır ise soğumuş pirince tüm gereçleri ekleyip güzelce yoğuralım.
- Harçtan paracalar alıp uzunlamasına kroketleri hazırlayalım.
- Ortada bir kaseye aldığımız suyla elimizi ıslatalım krokete hal verirken.
- Bir fırın tepsisine hepsini dizelim ben soğuk olduğu için balkonda düzgünce katılaşması için 1 saat kadar beklettim.
- İki farklı kaba yumurtaları ve galeta ününü hazırlayalım.
- Kroketleri evvel çırpılmış yumurtaya akabinde galeta ununa bulayıp hazırlayalım.
- Buzlukta dondurabilirsiniz.
- Daha sonra buzdolabı poşetine alıp istediğiniz de çıkarıp erimesini beklemeden kızgın yağda kızartabilirsiniz.
- 60 adetten fazla kroket elde edeceksiniz.
- Yanında sarımsak, yoğurt, kuru nane ve pulbiber ile bir sos hazırlarsanız lezzetine lezzet katarsınız afiyet olsun.