
Ispanak Lapası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg ıspanak
- 1.5 su bardağı pirinç
- 4 bardak sıcak su
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay bardağı zeytin yağı
Ispanak Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önceden ıspanakları doğrayıp iyice yıkayıp süzüyoruz.
- Bir tencereye yıkadığımız pirinçleri ve 4 bardak kaynamış suyu alıp pirinçler hafif açılana kadar pişiriyoruz(pirinçler iyice pişmeyecek çünkü birazda ıspanakla pişecek).
- Açılmış az yumuşamış pirinçlere ıspanakları da ilave edip tuzunu ekleyip ağzı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Pirinçler pişene kadar ıspanaklarda pişmiş olacaktır.
- Suyu az gelir ise kaynamış su ilave edilebilir ancak biraz daha pişmesi gerekir özleşmesi için. Adı üzerinde lapa olduğu için. Lapa gibi olacaktır olsun
.
- Zeytin yağını iyice kızdırıp pişen lapanın üzerine döküyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyetle.