Ispanak Mantar Ve Tavuklu Makarna Lezzeti Şahane Tanımı İçin Gereçler
- 350 gr tavuk göğsü yahut pirzola
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 400 gr mantar
- 1 demet ıspanak
- Tuz
- Bol pulbiber ve karabiber
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket makarnadan biraz fazla yassı spagetti
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanak Mantar Ve Tavuklu Makarna Lezzeti Şahane Tanımı Yapılışı
- Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün kenara alın.
- Tavukları kuşbaşıdan biraz küçük doğrayın tencereye alın.
- Suyunu çekene kadar pişirin, sıvı yağ ekleyin.
- Soğanı yemeklik doğrayın ekleyin, sarımsakları da rendeleyip ekleyin, karıştırıp kavurmaya devam edin.
- Mantarları yıkayıp peçete ile temizleyip doğrayın içine ekleyin 5 dakika kadar kavurun.
- Ispanakları yemeklik doğrayıp yıkayın süzün, içine ekleyip tuzu ve baharatları ek edip karıştırın 5 dakika daha pişirip süt ve nişastayı yeterlice çırpın.
- Yemeğin üzerine ekleyip ocağı kışın kısık ateşte orta ara karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Yoğunlaşınca haşlanmış makarnayı ekleyip karıştırın.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın servis yapın.