Ispanak Püreli Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram ıspanak (sadece yaprak kısmı kullanılacak)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı şekeri güzelce çırpın
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ispanak Püreli Pankek Tanımı Yapılışı
- Ispanağı yapraklarını sıvı yağ ile güzelce robotta çekin.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra süt, un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin .
- En son üzerine ıspanak püresini ekledikten sonra biraz daha karıştırın.
- Kızgın teflon tava ya küçük bir kepçe ile aktarıp kısık ateşte yalnızca tek tarafını pişirin.