Ispanak Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 demet ıspanak (Yaklaşık 150-200 gram)
- 1 adet havuç
- Beyaz peynir
- Yarım nar
- 1 avuç ceviz
- 1 adet salatalık
- 1 avuç kuru sarı üzüm
- 4-5 adet kuru kayısı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Nar ekşisi
Ispanak Salatası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak ıspanağı temizliyoruz. Bir kaba alıp mümkünse sirkeli suda bekletip kum ve topraklarından temizlenmesini sağlıyoruz.
- Daha sonra ıspanak, havuç ve salatalığın istediğimiz hal ve boyutta doğruyoruz.
- Geriye kalan malzemeleride ekleyip geniş bir kapta karıştırıyoruz.
- Son olarak hazırlamış olduğumuz sosu ekliyoruz. İşte bu kadar kolay. Afiyet olsun.