Ispanak Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavukgöğsü
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 50 ml sıvı yağı
- 50 gram un
- 50ml sıvı yağı
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 300 gr mantar
- 200 gr buzlukta ıspanak
- 1,5 yemek kaşığı un
- 400ml krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 200 gram rendelenmiş mozerella
Ispanak Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukgöğsünü yıkayıp insan sayısına nazaran dilimleyin. Yağ ve baharatları karıştırıp filetleri marine edin, en son una bulayın.
- Tavada yağı kızdırıp, filetlerin iki tarafını 5er dk kızartıp fırın kabına yerleştirin.
- Aynı tavada doğradığınız soğan, sarımsak ve mantarları yüksek ateşte kavurun. 10dk sonra baharatları ekleyip biraz kavurduktan sonra kremayla nişastayı karıştırıp, tavaya ekleyin. Orta ateşte biraz kaynatın.
- En son ıspanaklarıda ekleyip kreması kıvam alana kadar kaynamaya bırakın. Ispanak mantar sosunu filetlerin üzerine paylaştırıp rendelenmiş mozzeralla peyniri serpin.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.