Ispanak Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğüs (500 gram)
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş sarımsak)
- 1 kase ıspanak
- 1 su bardağı tavuk suyu
- ½ (yarım) kutu krema (100 ml)
- Tuz
- Karabiber
Ispanak Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğüsleri enlemesine ortadan ikiye bölünür. Her iki tarafına tuz ve karabiber serpilir.
- Orta uzunluk bir tava güzelce ısıtılır. Zeytinyağı dökülerek tavuk göğüsleri önlü artlı pişirilir. Kenara alınır.
- Aynı tavaya minik doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek sotelenir. Üzerine ıspanak eklenerek birkaç dakika daha pişirilir.
- Tavuk suyu ve krema eklenerek karıştırılır. Kısık ateşte orta ara karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladığı vakit tavuk göğüsleri eklenerek önlü artlı birkaç dakika pişirilir (tavanın kapağı kapalı olacak).
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun????.