Ispanak Ve Patatesli Mayasız Gözleme Tanımı İçin Materyaller
Hamur için
- 5 su bardak kadar un
- 1 çay bardağı süt
- Tuz ve su
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 bağ ıspanak
- Tuz ve karabiber
- Margarin yahut tereyağı (Yağlamak için)
Ispanak Ve Patatesli Mayasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için evvel unu ve tuzu uygun bir kaba alalım.
- Üzerine sütü dökelim az ölçüde su ekleyerek katıya yakın bir hamur elde edelim hamurdan mandalinadan küçük modüller elde edelim yuvarlayıp dinlenmeye bırakalım.
- Hamurlar dinlenirken iç harcını hazırlayalım 2 soğanı küçük küçük doğrayalım biraz sıvı yağla soteleyelim
- 1 patatesi rendeleyip tavaya ekleyelim bir mühlet sonra 1 bağ ıspanağı doğrayıp ekleyelim tuz ve karabiber ekleyelim uygunca kavuralım.
- Kavrulduktan sonra bir köşeye soğuması için bırakalım.
- Dinlenen hamurlarımızdan birincisini çok ince formda açalım. Ben tabak büyüklüğünde açtım bir köşesine harcını koyup öteki tarafını üstüne kapatalım ve köşelerine parmaklarımızla uygunca bastıralım.
- Hepsini yaptıktan sonra ısınan tavaya gözlemeleri koyup orta ateşte çevire çevire pişirelim.
- Olan gözlemeleri uygun kaba aldıktan sonra üzerini margarinle çokça yağlayalım. Yumuşaması için pişen gözlemeleri üzerine sofra yada tepsi kapatabilirsiniz. Hamuru ne kadar ince açarsanız o kadar yumuşak oluyor. Afiyet olsun.