Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Bir avuç bulgur
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
Merhabalar,.
- Öncelikle ıspanaklar birkaç defa sudan geçirilir.
- Tencereye, tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ eklenir akabinde soğanlar eklenir.
- Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir.
- Sonrasında ıspanaklar eklenir ve kısık ateşte ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Üzerine tuz ve baharatlar eklenip 2su bardağı sıcak su eklenir (ben 2. 5su bardağı ekledim).
- Pişmesine 10 dakika kala bulgur içine atılır ve pişirilmeye bırakılır.
- Yoğurt biber turşusu ve turp eşliğinde servis edebilirsiniz.