Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanı pirinç
- Tuz
- Pul biber
- 2 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
- Ispanaklarımızı doğrayıp güzelce yıkıyoruz.
- Soğanımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz .
- kavrulan soğanlarımıza domatesimizi rendeleyip atıyoruz.
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımımızı atıyoruz 1 dakika kavuruyoruz.
- Üzerine ıspanaklarımızı atıp karıştırıyoruz pirincimizi yıkayıp tenceremize ekliyoruz .
- Üzerine 2 su bardağı suyumuzu tuz ve pul biberimizi ekleyip karıştırıyoruz kapağını kapatıyoruz .
- Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.
- Servis ederken istersek üzerine sarımsaklı yoğurdumuzdan döküyoruz.