Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Üzerini geçecek kadar su
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ıspanaklarımızı güzelce yıkıyoruz bol suda yıkıyoruz. Ondan sonra ince ince doğruyoruz, ıspanaklarımızı ve tekrar yıkamaya devam ediyoruz.
- Ardından soğanımızı ince ince olacak formda kıyıyoruz, kavurmaya devam edip, yarım su bardağı pirinç yarım su bardağı bulguru güzelce yıkıyoruz.
- Kavrulan soğanlarımızı içine salçamızı atıyoruz. Akabinde pirincimizi bulgurumuzu güzelce kavuruyoruz.
- Ardından ıspanaklarımızı atıyoruz üzerini geçecek kadar su ek ediyoruz sonra tuzunu atıyoruz suyu az gelirse ek edilebilirsiniz pişmeye bırakıyoruz. Herkese afiyet olsun????????????.