Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 200 gr kıyma
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 litre su
- 1 kilo ıspanak
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı tenceremize alıyoruz.
- Küp küp doğradığımız, rendelediğimiz havuç ve kıymayı alıp kıymaların rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyerek tekrar kavuruyoruz.
- Yemeklik doğradığımız ıspanağı yıkayıp süzüp tencereye alıyoruz 5 dakika kadar ağzı kapalı bir halde ölmesini bekliyoruz.
- Pirinciniz, baharatlarını ve suyunu ek ederek birinci evvel harlı ateşte sonra kısık ateşte 20 ya da 25 dakika denetimli bir halde pişiriyoruz. Afiyet olsun
.