Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram ıspanak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı bulgur yahut pirinç
- 1 su bardağından biraz fazla sıcak su
- Tuz
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakların kumu çamuru çıkana kadar güzelce bol suda yıka ve sonra doğra.
- Zeytinyağında doğranan soğanı kavur. Soğan kavrulunca salçaları ek et kavur.
- Sonra doğranan ıspanakları tencereye koy kapağını kapat 2-3 dakika sonra yumuşayan ıspanakları alt üst et.
- İlk etapta tencerede çok sığmıyor görünebilir ancak yumuşayınca o denli olmuyor o yüzden yumuşayınca karıştır.
- Ispanaklar suyunu salıp çekmeye başlayınca sıcak suyu ek et tuzu ekle onlar pişerken.
- Ocağı kapatmaya 5 dakika kala içine bulgur yahut pirinçi at 5 dakika da o denli pişsin. Yemeğimiz hazır.
- Sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt ile servis edebilirsiniz. Yada kuru soğanla .