Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanakı Tavuk Sarma

Ispanakı Tavuk Sarma
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ispanakli-tavuk-sarma-5.jpg

Ispanakı Tavuk Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet büyük tavuk göğsü
  • 1 adet büyük domates
  • 300-350 gram ıspanak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kürdan

Ispanakı Tavuk Sarma Tanımı Yapılışı

  1. Tavuk göğsü bıçak yardımıyla inceltilir ve dövülür.
  2. Soğan piyazlık doğranır ve sıvı yağda hafif çevrilir.
  3. Kırmızı biber eklenir ve 1-2 sefer daha çevrilir.
  4. Temizlenip doğranmış ıspanak ve baharatlar eklenip, kapak kapalı olarak 5 dakika pişirilir.
  5. Pişen harçtan biraz alınır ve incelttiğimiz tavukların içine konur, sarılır ve açılmaması için kürdanla tutturulur.
  6. Yağsız kızgın teflon tavada, alt üst mühürlenir.
  7. Her tarafı güzelce çevrildikten sonra, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve rendelenmiş domates eklenip, kapak kapalı olarak kısık ateşte tavuklar pişene kadar pişirilir.
  8. Servis esnasında, kalan harcın üzerine pişen tavuk sarmalar yerleştirilir (Kürdanları çıkarıp servis edebilirsiniz) istenirse yanında pilavla servis edilir. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt