Ispanaklı Alman Pastası (Ispanak Tozu İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı ıspanak tozu
- 1 adet kabartma tozu
- 3 çay bardağı un
- 2,5 su bardağından biraz az süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet vanilin
Ispanaklı Alman Pastası (Ispanak Tozu İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
- Ispanak tozu, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpıyoruz.
- Yağladığımız kelepçeli kalıba harcımızı döküp 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Kreması için tencereye bütün malzemeleri ekleyip ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Pişmiş ve soğumuş olan kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz.
- Soğumuş olan kremamızı kekin arasına sürüp üzerine üst tabanı kapatıyoruz.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.