Ispanaklı Ayçiçek Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
- Aldığı kadar un
- 1 demet ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 kase beyaz peynir
- Tuz
- Kara biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanaklı Ayçiçek Poğaça Tanımı Yapılışı
- İç harcı için.Ispanağı yıkadıktan sonra ince bir halde doğruyoruz uygun bir kaba alıyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp ıspanağa ekliyoruz.
- Tuz ,yağ ve kara biber ek edip güzelce karıştırıyoruz daha sonra peyniri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Hamuru için.Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan büyük bir kesim alıp çok ince olmayacak formda merdaneyle açıyoruz ve cam kaseyle kesiyoruz yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Tekrar bir hamur açıyoruz şişe kapağı ile kesiyoruz.
- Küçük kesimlere elimizde form verip hamurun kenarlarına diziyoruz.
- Yumurta sarısı sürüp orta kısmına ıspanaklı haçtan koyuyoruz.
- 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.