
Ispanaklı Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket makarna (500 gram )
- 2 demet ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Küçük bir kase beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Kara biber
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanaklı Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları yemeklik doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz .
- Zeytinyağ ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz bir yemek kaşığı salça ekleyip karıştırıyoruz.
- Ispanakları yıkayıp doğruyoruz kavurmuş olduğumuz soğana ekleyip karıştırıyoruz.
- Tuz ,kara biber ,pul biber ekleyip 2-3 dk kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
- Makarnamızı haşlayıp suyunu süzüyoruz uygun bir tepsi yada borcama güzelce yayıyoruz .
- Üzerine hazırlamış olduğumuz ıspanağı döküp güzelce yayıyoruz üzerine beyaz peynir serpiyoruz.
- Beşamel sos için tereyağ ve unu uygun bir tavaya alıyoruz .
- Hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz daha sonra süt ek edip karıştırıyoruz.
- Kaynayıp kıvam aldıktan sonra tuz ve kara biber ek edip karıştırıyoruz daha sonra ıspanağın üzerini kapatacak halde üzerine gezdiriyoruz .
- Üzerine kaşar peyniri serpip 220 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun ????????????.