Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 1 su bardağı ılık su
- Alabildiği kadar un (Ben 4 su bardağı kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 500 gram yanı bir bağ ıspanak
- 1 tane kuru soğan
- 1 kalın dilim beyaz peynir (200 gram)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta birbiri ile karıştıralım
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı yağ
- Susam
Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcı için ıspanak genişçe bir leğene temizlenip doğranır.
- Üzerini geçecek kadar su eklenir ve suya bir kabak sirke konur ve yarım saat bekletilir.
- Sirke koymamdaki amaç ıspanağın temizlenmesi için. Süre sonunda ıspanaklar süzgece alınır ve dört beş su ile kumlarından arınıncaya kadar yıkanır.
- Ispanaklar süzülmesi için süzgece konur daha sonra çok küçük olmayacak şekilde doğranır.
- Tavada soğan sıvı yağ ile kavrulur.
- Ispanak, tuz ve kırmızı biber ilave edilir ve karıştırılıp ocaktan alınır.
- Ilıyınca peynir eklenir. Ve böylelikle iç harcımız hazır.
- Hamur malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılır. Su ilavesi yapılarak ele yapışmayana kadar yoğurulur. Ve 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Hamuru 10 adet bezeye ayıralım.
- Her bir bezeyi un ve nişasta karışımımızı serperek merdaneyle tabak büyüklüğünde daha sonra oklavayla incecik bir yufka açalım.
- Yağı her yerine sürelim. Ve yufkayı ortadan ikiye ayıralım.
- İç harcını içine koyarak saralım ,rulo yapalım ve dolayarak yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Bütün hepsini aynı şekilde yapalım.
- Hepsi bitince yumurta yoğurt yap karışımını fırça ile üzerine sürelim. İsteğe bağlı susam kullanabilirsiniz.
- 200° fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun