Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Börek (El Açması)

Ispanaklı Börek (El Açması)
0
47

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
ispanakli-borek-el-acmasi.jpg

Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un (Ben 4 su bardağı kullandım)
Yufkalara sürmek için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
İç harcı için;
  • 500 gram yanı bir bağ ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 kalın dilim beyaz peynir (200 gram)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
Hamuru açmak için
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta birbiri ile karıştıralım
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yağ
Üzeri için
  • Susam

Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcı için ıspanak genişçe bir leğene temizlenip doğranır.
  2. Üzerini geçecek kadar su eklenir ve suya bir kabak sirke konur ve yarım saat bekletilir.
  3. Sirke koymamdaki amaç ıspanağın temizlenmesi için. Süre sonunda ıspanaklar süzgece alınır ve dört beş su ile kumlarından arınıncaya kadar yıkanır.
  4. Ispanaklar süzülmesi için süzgece konur daha sonra çok küçük olmayacak şekilde doğranır.
  5. Tavada soğan sıvı yağ ile kavrulur.
  6. Ispanak, tuz ve kırmızı biber ilave edilir ve karıştırılıp ocaktan alınır.
  7. Ilıyınca peynir eklenir. Ve böylelikle iç harcımız hazır.
  8. Hamur malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılır. Su ilavesi yapılarak ele yapışmayana kadar yoğurulur. Ve 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  9. Hamuru 10 adet bezeye ayıralım.
  10. Her bir bezeyi un ve nişasta karışımımızı serperek merdaneyle tabak büyüklüğünde daha sonra oklavayla incecik bir yufka açalım.
  11. Yağı her yerine sürelim. Ve yufkayı ortadan ikiye ayıralım.
  12. İç harcını içine koyarak saralım ,rulo yapalım ve dolayarak yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Bütün hepsini aynı şekilde yapalım.
  13. Hepsi bitince yumurta yoğurt yap karışımını fırça ile üzerine sürelim. İsteğe bağlı susam kullanabilirsiniz.
  14. 200° fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun❤️
Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,880Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt