Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı İçin Gereçler
- 8 li yufka
- 2 su bardağı lor peyniri
- Göz kararı ıspanak
- 2 orta uzunluk soğan
- Tuz pul biber karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları yıkayıp suyunu süzelim akabinde soğanları yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
- Akabinde ıspanakları doğrayalım ve birebir kabın içine lor peyniri ve baharatları ekleyelim bir hoş karıştıralım akabinde bir borcamın içini yağlayalım üzerine genişçe yufkayı serelim .
- Dışarıdan taşacak olan yufkayı en sonunda üzerini kapatmak için kullanacağız
- Birinci yufkanın üzerine iç sostan biraz döküp fırça yardımıyla yayalım akabinde 3 yufka ya kadar tek tek tıpkı süreci yapalım 3. Yufkanın üzerine ıspanaklı karışımın yarısından fazlasını dökelim.
- Akabinde bir kat yufkayı serelim sostan döküp yayalım.
- Tekrar 6. Yufkaya kadar tıpkı süreci yapalım 6. Yufkanın üzerine de ıspanaklı karışımın kalanını dökelim ve üzerine sostan dökelim.
- Kalan 2 yufkanın birini serip üzerine kalan tüm sosu dökelim ve son yufkayı da serelim akabinde borcamdan taşan yufkanın taşan kısımlarını da borcamın içine saralım ve üzeri sos olarak isimlendirdiği tüm gereçleri karıştırıp son olarak üzerine fırça yardımıyla serelim.
- Ortadan ikiye bölelim üzerine çörek otu serpip 180 derecelik fırına verelim yaklaşık yarım saat boyunca denetimli pişirelim. Afiyet olsun ????.