Ispanaklı Börek Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet yufka
- 1 kg ıspanak
- 2 orta boy haşlanmış patates
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı dolu tuz
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam dilediğiniz kadar
- 1 yumurta sarısı
Ispanaklı Börek Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harçlarımızı hazırlayalım 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra 1 soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alalım hafif kızarınca ıspanakları ekleyelim.
- Ardından baharatları ve tuzu ekleyelim ıspanak pişince bir tabağa alalım soğumaya.
- Sonra patates harcımızı hazırlıyoruz. Yine soğanı doğrayıp kızarınca üstüne haşlanmış patatesleri ilave edip eziyoruz.
- Baharatlarımızı da ekleyip biraz kavurup onu da bir tabağa alıyoruz.
- Yufkaya süreceğimiz sosu hazırlıyoruz. Yazdığım malzemeleri iyice çırpıyoruz.
- Yufkayı bir zemine açalım ben hazır yufka kullandım. Yufkanın üzerine sosu gezdirelim ve her yerine bulayalım.
- Ardından iç harcımızı alıp enlemesine yayalım ve rulo yapalım. Uçlarında boşluk kalan yerleri bıçakla keselim. Şeklini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
- Fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürüp susamlarımızı serpiyoruz.
- Alt üst ısıtmada 200 derecede 20-30 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.