Ispanaklı Borek
Resimli Ispanaklı Borek Tarifi,
Ispanaklı Borek nasıl yapılır,
Resimli Ispanaklı Borek yapımı
imagesispanakliborektarifiresimli5ad4514f86c30
Ispanaklı Borek Tarifi Resimli
MALZEMELER
1 kg ıspanak
3 soğan
100 gr sert beyaz peynir
1 kg yufka
4 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
2 cay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz,
karabiber
Ispanaklı Borek tarifi
Ispanağı akan suyun altında iyice yıkayın Geniş bir kaba su doldurun, icine 1 corba kaşığı tuz koyun Ispanakları bu suda yaklaşık 3545 dakika ıslatın (bu işlemi yapmaktaki amacımız, ıspanağın kumunun suyun dibine cokmesini sağlamaktır) Daha sonra, suyu cok karıştırmadan ıspanakları ayrı bir kaba cıkartın, 23 su daha yıkayıp suzun İyice suzuldukten sonra ince ince doğrayın Geniş bir tavaya Vı cay bardağı zeytinyağını ve incecik doğranmış soğanı koyun Soğan altın sarısı renk alana kadar kavurun Ispanağı ekleyin Ispanak, saldığı suyu cekip diriliğini yitirene kadar kavurmayı surdurun Ateşten alın Peyniri ufalayarak ıspanağa ekleyip karıştırın Bu arada tuzunu kontrol edin, (cunku ıspanak cok tuz kaldıran bir sebze olmadığından beyaz peynirin tuzu yetebilir) gerekiyorsa biraz tuz ve karabiber ekleyin Fırını 220 derecede ısıtınGeniş bir kaseye yumurtaları kırarak iyice cırpın İcine yoğurdu ekleyip tekrar cırpın 1,5 cay bardağı zeytinyağını koyun Bir yandan karıştırmayı surdurerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı Geniş bir fırın tepsisini yağlayın Yufkayı tezgaha serin, hazırladığınız sosu yufkanın her yerine değecek bicimde uzerine surun Size bakan kenarına uzunlamasına ıspanak doşeyin Yufkayı ileri doğru rulo şeklinde sarın Yağlanmış tepsinin ortasına kendi etrafında dondurerek gul şeklinde yuvarlayın Kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayarak her bir ruloyu, bir onceki rulonun etrafına yuvarlayın Kalan sosu boreğin uzerine gezdirip her yerini ıslatın Fırının orta rafında rengi iyice pembeleşinceye kadar pişirin, ıspanaklı borek sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapılabilir
Resimli Ispanaklı Borek Tarifi,
Ispanaklı Borek nasıl yapılır,
Resimli Ispanaklı Borek yapımı
imagesispanakliborektarifiresimli5ad4514f86c30
Ispanaklı Borek Tarifi Resimli
MALZEMELER
1 kg ıspanak
3 soğan
100 gr sert beyaz peynir
1 kg yufka
4 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
2 cay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz,
karabiber
Ispanaklı Borek tarifi
Ispanağı akan suyun altında iyice yıkayın Geniş bir kaba su doldurun, icine 1 corba kaşığı tuz koyun Ispanakları bu suda yaklaşık 3545 dakika ıslatın (bu işlemi yapmaktaki amacımız, ıspanağın kumunun suyun dibine cokmesini sağlamaktır) Daha sonra, suyu cok karıştırmadan ıspanakları ayrı bir kaba cıkartın, 23 su daha yıkayıp suzun İyice suzuldukten sonra ince ince doğrayın Geniş bir tavaya Vı cay bardağı zeytinyağını ve incecik doğranmış soğanı koyun Soğan altın sarısı renk alana kadar kavurun Ispanağı ekleyin Ispanak, saldığı suyu cekip diriliğini yitirene kadar kavurmayı surdurun Ateşten alın Peyniri ufalayarak ıspanağa ekleyip karıştırın Bu arada tuzunu kontrol edin, (cunku ıspanak cok tuz kaldıran bir sebze olmadığından beyaz peynirin tuzu yetebilir) gerekiyorsa biraz tuz ve karabiber ekleyin Fırını 220 derecede ısıtınGeniş bir kaseye yumurtaları kırarak iyice cırpın İcine yoğurdu ekleyip tekrar cırpın 1,5 cay bardağı zeytinyağını koyun Bir yandan karıştırmayı surdurerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı Geniş bir fırın tepsisini yağlayın Yufkayı tezgaha serin, hazırladığınız sosu yufkanın her yerine değecek bicimde uzerine surun Size bakan kenarına uzunlamasına ıspanak doşeyin Yufkayı ileri doğru rulo şeklinde sarın Yağlanmış tepsinin ortasına kendi etrafında dondurerek gul şeklinde yuvarlayın Kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayarak her bir ruloyu, bir onceki rulonun etrafına yuvarlayın Kalan sosu boreğin uzerine gezdirip her yerini ıslatın Fırının orta rafında rengi iyice pembeleşinceye kadar pişirin, ıspanaklı borek sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapılabilir