Ispanaklı Börek (Üç Yufkadan Bir Tepsi Börek) Tanımı İçin Gereçler
- 3 yufka
- 300 gr ıspanak
- Bir çay kaşığı tuz
- Pulbiber
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
Ispanaklı Börek (Üç Yufkadan Bir Tepsi Börek) Tanımı Yapılışı
- Ispanakları doğrayıp tuz ile ovalayalım. Bu etapta sulanacaktır. O suyu sıkıp dökelim. Ispanağa sıvı yağ ve pulbiber ekleyelim.
- Tepsiyi yağlayıp bir yufka serelim ve üzerine sostan gezdirelim.
- İkinci yufkayı da birebir biçimde serip sos gezdirelim.
- Ispanağı tepsiye döşeyelim.
- Son yufkayı da serip kalan sosu üzerine gezdirelim.
- 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.