iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo hazır yufka
İç harcı için;
*Yarım kilo ıspanak
*100 gram beyaz peynir (İstediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz)
*1 adet orta boy soğan
Sosu için;
*1 su bardağı süt
*12 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta
*(Sos yetmezse göz ayarı süt ve yağ miktarını artırabilirsiniz )
Üzeri için;
*Susam veya çörek otu
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
Ayıklayarak sirkeli ve tuzlu suda beklettiğimiz ıspanaklarımızı güzelce doğruyoruz Soğanı ince ince doğrayıp tavada pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve ıspanakları da ekleyip çok fazla pişirmeden 67 dakika kavuruyoruz Yağladığımız fırın tepsisine 1 adet yufkayı kırışık şekilde koyuyoruz Tüm malzemeleri çırparak hazırladığımız sosu her yerine kaşık yardımıyla döküyoruz 2 yufkayı da koyup aynı işlemi tekrarlıyoruz 3 yufkayı koyduktan sonra hazırladığımız iç harcını güzelce yufkanın her yerine eşit şekilde yayıyoruz El yordamıyla ufaladığımız peyniri harcın üstüne dağıtıyoruz Kalan iki yufkayı da baştaki işlemleri tekrarlayarak koyuyoruz ve en üstüne kalan sosu dökerek her yerini kaplıyoruz Süsleme için susam veya çörek otu kullanabilirsiniz 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun
*1 kilo hazır yufka
İç harcı için;
*Yarım kilo ıspanak
*100 gram beyaz peynir (İstediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz)
*1 adet orta boy soğan
Sosu için;
*1 su bardağı süt
*12 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta
*(Sos yetmezse göz ayarı süt ve yağ miktarını artırabilirsiniz )
Üzeri için;
*Susam veya çörek otu
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
Ayıklayarak sirkeli ve tuzlu suda beklettiğimiz ıspanaklarımızı güzelce doğruyoruz Soğanı ince ince doğrayıp tavada pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve ıspanakları da ekleyip çok fazla pişirmeden 67 dakika kavuruyoruz Yağladığımız fırın tepsisine 1 adet yufkayı kırışık şekilde koyuyoruz Tüm malzemeleri çırparak hazırladığımız sosu her yerine kaşık yardımıyla döküyoruz 2 yufkayı da koyup aynı işlemi tekrarlıyoruz 3 yufkayı koyduktan sonra hazırladığımız iç harcını güzelce yufkanın her yerine eşit şekilde yayıyoruz El yordamıyla ufaladığımız peyniri harcın üstüne dağıtıyoruz Kalan iki yufkayı da baştaki işlemleri tekrarlayarak koyuyoruz ve en üstüne kalan sosu dökerek her yerini kaplıyoruz Süsleme için susam veya çörek otu kullanabilirsiniz 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun